Beltrumsestraat 16, Groenlo

 • Vraagprijs € 459.000,- kosten koper
 • Soort: vrijstaande woning
 • Bouwjaar: 1890
 • Aantal kamers: 8
 • Woonoppervlakte: 330 m²
 • Inhoud: 1270m³
 • Status: Verkocht
 • pagina delen
  groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16 groenlo-beltrumsestraat-16
  Omschrijving *** Sterk in prijs verlaagd! ***

  Stijlvol, statig en karakteristiek monumentaal pand met ruime stadstuin uit 1890 in hartje Groenlo. Het herenhuis binnen de stadsgracht, staat op een diepe kavel van 527 m², heeft een gebruiksoppervlak van 330 m2 en een inhoud van ca. 1.270 m³. 


  Via de bordestrap en de mooi bewerkte, dubbele deur kom je in de royale entree, met marmeren vloer en bewerkte plafonds. De hal vormt de verbinding tussen woonkamer en keuken. Er is een ruim toilet en het trappenhuis komt in deze ruimte uit. 

  Voorkamer 
  De voorkamer wordt gebruikt als woon- en televisiekamer en kijkt uit op de gezellige winkelstraat. De sfeervolle ruimte heeft een massief eiken parketvloer in visgraatmotief en een schouw met houtkachel. Het prachtige plafond is voorzien van ornamenten met engeltjes en bloemmotieven. De hoge raampartijen zorgen voor veel licht en zijn (deels) te verduisteren met de originele paneelluiken. 

  De woonkeuken 
  De woonkeuken is meer dan royaal en van alle gemakken voorzien. Het is de gezelligste verblijfplek in het herenhuis, met toegang tot de ruime veranda en de diepe stadstuin. De ruimte is door de grote ramen licht en biedt veel comfort; er ligt vloerverwarming, de keuken is luxe, er is een vaste provisiekast en plek voor een grote eettafel en extra opbergkasten. 

  Tuin 
  Op de veranda met houtkachel is het bijzonder goed toeven. Een paar treden lager ligt de ruime tuin met een 2e terras voorzien van een houten lamellen dak, een authentieke waterput, ‘stadsmuur’ met ezelsrug, leiplatanen en sfeervolle tuinverlichting. Hartje stad en toch veel privacy. 
  Eerste verdieping 
  Via een bordestrap, verlicht door glas in lood ramen, bereik je de 1e verdieping met 2 royale slaapkamers aan de voorzijde (18 en 19 m2), beide met wastafel en 1 voorzien van inbouwkasten. Aan de achterzijde ligt de grote ouderslaapkamer (20 m2), met eigen toegang tot de kleedkamer en de hemelsblauw betegelde badkamer voorzien van dubbele waskom, toilet, douche en bad. 

  Tweede verdieping 
  Door de nieuw geplaatste Veluxramen en de stahoogte is deze ruimte veelzijdig geworden. Op dit moment in gebruik als riante logeerkamer, aan de achterzijde is een aparte bergzolder. 

  Het souterrain 
  Het souterrain is gedeeltelijk boven straatniveau opgetrokken. Er is voldoende privacy en tevens voldoende daglicht aan voor- en achterzijde. De ruimte bestaat uit een entree, toilet, woonkamer, woonkeuken, slaapkamer en een lichte badkamer met bad, dubbele wastafel en douche. De ruimte heeft een eigen entree en leent zich ook uitstekend voor detailhandel, een galerie, atelier of een kantoor aan huis. 

  Historie 
  Enkele kenmerkende bewoordingen door het Gelders Genootschap: ‘Het object bezit architectuurhistorische waarde als goed voorbeeld van een eclecticistische lijstgevel, een voornaam herenhuis en de bijzonder rijke en gave detaillering (zie onze brochure voor de volledige omschrijving)’. 

  Een greep uit renovatiewerkzaamheden van de afgelopen paar jaar: 
  - Keuken: vloerverwarming (via cv), plavuizen, keuken v.v. inbouwapparatuur. 
  - Cv ketel 2014 Remeha Avanta combi hr. 
  - Badkamer 1e verdieping. 
  - Veranda: vlonders vervangen, nieuw dak. 2e afdak naast de veranda (2010) 
  - Tuinaanleg. 
  - Kozijnen incl. dubbel glas vervangen in keuken, ouderslaapkamer, badkamer en kleedkamer. 
  - Eiken onderdorpels vervangen, monumenten thermopane geplaatst. 
  - Nieuwe meterkast met automaten, (bedrading en leidingwerk vervangen). 
  - Isolatie dak met glaswol / afwerking met gipsplaten. 
  - Isoleren binnenwanden slaapkamers, keuken, afwerking / restauratie plafonds 
  - Riolering vervangen voor pvc. 
  - Souterrain: Vloerverwarming via cv in de badkamer en wasruimte, badkamer geplaatst, 
    geïsoleerde voorzetwanden in de slaapkamer en de woonkamer, nieuwe (2e) cv Vaillant 
    combi hr geplaatst, gescheiden meters voor gas, water en electra. 

  Collegiale verkoop met Steentjes Makelaars te Groenlo.
  Vragen?

  Contact na aanleiding van:
  Beltrumsestraat 16